Izbaudi Latvijā radītos, īpaši izturētus “Distillers Republic” rumus
No 9. līdz 12. septembrim izstādē “Riga Food 2020” Inovācijas stendā varēs iepazīt un nogaršot Latvijā radītus džinus un rumus, kuru novitāte ir izejvielas un izturēšanas veids.
"Rums tiek ražots no cukrniedru melases, kas ir atceļojusi no Paragvajas. Inovācija ruma ražošanā ir tā, ka tas netiek noturēts ozolkoka mucās, bet gan izturēts ozolkoka čipšos. Šobrīd esam saražojuši septiņus dažādus rumus. Populārākais ir “Contraband Craft”, kas ir izturēts ozolkoka čipšos un tam tiek pievienota pašu gatavota baltā cukura karamele,” stāsta zīmola “Distillers Republic” izveidotājs Gints Stradiņš.
- Dzērveņu rums “Red Ball Relief” 40% ir izturēts gan uz dzērvenēm, gan uz ozolkoka šķeldas, tam ir pievienota arī karamele. Rumam ir sarkana krāsa un saldskāba garša.
- Rums “Bastard Vapor Infued Spice” 40% ir pikants. Tas sastāv no smaržīgajiem pipariem, krustnagliņām, vaniļas, apelsīnu mizas, citronu mizas, musketrieksts, rozīnes. Destilācijas procesā rums savu raksturu ir ieguvis tvaikam ceļojot cauri garšaugiem.
- Džins “Dry As A Nun” 40% tiek ražots sadarbībā ar alus darītavu “Viedi”. Šobrīd ir četras džina testa versijas, kur visām bāzes garšvielas ir kadiķogas, kardamons, koriandrs un rozmarīns. Lai izceltu džina garšu vienai partijai tika izmantoti Latvijā salasīti priežu pumpuri, bet otrai – kanēlis, kas džinam piedod Ziemassvētku aromātu. Izstādē varēs baudīt arī jaunumu - džinu “Run As A Nun”, kam tiks pievienotas cidonijas.
Sekojiet: www.facebook.com/distillersrepublic/ www.instagram.com/distillersrepublic